درخواست استیضاح چهار وزیر در دستور کار مجلس قرار گرفت کارزار اسرائیلی با حساب‌های جعلی فارسی‌زبان برای تبلیغ رضا پهلوی اراکی، عضو مجلس خبرگان رهبری: مسئولان نمی‌توانند در برابر کشف حجاب سکوت کنند و بگویند ما کاری نداریم، بدانند صبر مردم حدی دارد امیر ایرانی: دریای خزر جای مانور دیگران نیست ورود مجلس به ماجرای فوت دانش آموز زنجانی پس از تنبیه بدنی هیئت رئیسه جبهه اصلاحات ایران تغییر کرد البرز پنجشنبه‌ها تعطیل شد علت صدای انفجار مهیب در جاسک فرمانده کل سپاه: آمادگی کامل در جزایر، سواحل و دریا داریم؛ اگر حرکتی از دشمن سر بزند جواب محکمی دریافت می‌کند حقوق کارمندان و کارگران دوباره افزایش پیدا می‌کند؟ پزشکیان: برداشت بیش از حد آب‌های زیر زمینی موجب فرونشست زمین در تهران، اصفهان و بسیاری از شهر‌ها شده آیت‌الله مکارم شیرازی: آغاز اجرای قانون حجاب باید از ادارات دولتی باشد جزئیات تعطیلی پنجشنبه‌ها در تهران باهنر: اسنپ بک تحریم‌های فعلی را افزایش نمی‌دهد/ همه درآمد دولت صرف حقوق کارمندان می‌شود/ قانون حجاب اجباری در کشور لازم الاجرا نیست موافقت کمیسیون آموزش با کاهش سن ورود کودکان به مدرسه
محمدحسن قدیری ابیانه،کارشناس مسائل استراتژیک در گفتگو با راهبرد معاصر بررسی می کند:

پشت پرده سفر مدیرکل آژانس انرژی اتمی به ایران چیست؟

محمدحسین قدیری ابیانه: از زمان تصدی مقام ریاست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ماه دسامبر ۲۰۱۹، این نخستین بار است که گروسی به ایران سفر می‌کند. رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی اتمی، از زمانی که وارد این سازمان شده به خوبی نشان داده که دائما در زمین آمریکا بازی می کند.
محمدحسن قدیری ابیانه؛ کارشناس مسائل استراتژیک
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 24
کد خبر: ۵۶۱۱۴

پشت پرده سفر

 

به گزارش راهبرد معاصر؛  مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز گذشته  در پیامی نوشته بود که روز دوشنبه برای دیدار با مقامات ایرانی برای حل مسائل حل نشده و مسائل پادمانی به ایران و تهران سفر می کنم!بسیاری از تحلیلگران براین باورند که آقای گروسی در این سفرتلاش می کند تا از دو سایت قدیمی بازدید کند و برخی نیز بر این موضوع تاکید دارد که مدیرکل آژانس در پی گسترش همکاری با ایران است. محمد حسن قدیری ابیانه کارشناس مسائل بین الملل درباره چرایی سفر آقای گروسی به ایران گفت: از زمان تصدی مقام ریاست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ماه دسامبر ۲۰۱۹، این نخستین بار است که گروسی به ایران سفر می‌کند. رافائل گروسی مدیر کل  آژانس بین المللی اتمی، از زمانی که وارد این سازمان شده به خوبی نشان داده که دائما در زمین آمریکا بازی می کند، با وجود اینکه وی همانند گذشته  هیچ مدرکی در رابطه با انحراف ایران از موارد صلح آمیز هسته ای به دست نیاورده در راستای بازی در زمین  آمریکا و اتهام زنی به جمهوری اسلامی ایران سعی می کند مواضعی اتخاذ کند تا آمریکا از آن به نفع آمریکا استفاده کند تا با اتخاذ مواضع یک طرفه ای زمینه های سوء استفاده از ایران را فراهم کند.

 

وی دراین باره خاطر نشان کرد: در حال حاضر به نظر می رسد آقای گروسی با اهداف ذکر شده ماموریت خود را به ایران آغاز کرده است تا بعد از این سفر درمجامع بین المللی و بازدید از مراکزی که اتفاقا جزء بازدیدهای غیر ضروری از مراکز ایران به شمار می رود را جزء عقب نشینی ایران از اجرای برخی مفاد برجام اعلام کند، درحالی که عقب نشینی ایران از اجرای برخی مفاد برجام به دلیل عدم تعهد غربی ها به برجام به عنوان عدم عمل ایران به برجام است قطعا این موضوع زمینه سوء استفاده آقای گروسی و متعاقب آن آمریکا را باز می کند.

 

کارشناس مسائل استراتژیک توضیح داد: این در حالی است که آمریکا از برجام خارج شده و اروپایی ها هم به وظایف خود در قبال برجام عمل نکردند در حالی که متوقع هستند ایران به صورت یک جانبه به کلیه مفاد برجام عمل کند، بدون اینکه تحریمی علیه ایران لغو شده باشد، ضمن اینکه در همین مدت هم با خروج آمریکا که یک پای توافق برجام  بود تحریم های بین المللی علیه ایران تشدید شده است.

 

قدیری ابیانه خاطر نشان کرد: به نظر می رسد سفر آقای گروسی به ایران اقدامی تبلیغی علیه جمهوری اسلامی و دادن بهانه ای به دست آمریکایی ها واروپایی ها است، البته اروپایی ها به صراحت اعلام کردند که آمریکا حق استفاده از مکانیزم ماشه را ندارد اما فرانسه وانگلیس به دلخواه بدون هیچ بهانه ای می توانند مکانیزم ماشه را فعال کنند.

 

وی تصریح نمود: آقای گروسی به دنبال استفاده از این فرصت است تا برخلاف" ان پی تی "  مراکز بیشتری در ایران را که  حتی در پروتکلهای الحاقی قرار دارد مورد بازرسی قرار دهد. با آنکه جهان غرب به خوبی می داند که ایران به جز استفاده صلح آمیز از انرژی هسته  ای دست به اقدام دیگری نمی زند، اما آنها با طرح اینکه مشکوک به ساخت بمب هسته ای در برخی مکان ها هستند و بازرسی ضرورت دارد، قصد کسب اطلاعات بیشتری دارند، به این معنا که به هر قیمتی به دنبال آن هستند که از کارخانجات موشکی ما بازدید کنند، نه به خاطر اینکه ما به دنبال ساخت موشک هایی با قابلیت پرتاب بمب هسته ای باشیم، بلکه آقای گروسی می رود تا اعلام کند ایران برخی از مفاد برجام را عمل نکرده است، این در حالی است که ایران پیشتر اعلام کرده بود به دنبال عدم تحقق وعده های اروپا در برجام از برخی تعهدات به عقب بازگشته است، هر چند بازگشت به عقب مطابق با مکانیزم برجام است.

 

قدیری ابیانه خاطر نشان کرد: اروپایی ها و آژانس در حالی مرتب اعلام می کنند که ایران به تمامی مفاد برجام عمل کند، در حالی که برجام یک توافق دو جانبه بوده وعمل ایران به توافق برجام موکول به عمل غربی ها و 5+1 در برجام است . خروج یک طرفه آمریکا از برجام و عدم تعهد اروپایی ها به وظایف خود در برجام حقیقتی است که اگر آقای گروسی غیر از متعهد بودن ایران به برجام در گزارش خود منعکس کند نشان می دهد وی همچنان در زمین آمریکا بازی می کند و هدف از این سفر به غیر از اتهام  زنی بیشتر به ایران نبوده است.

 

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار